Min første Artikel

Hej, Derude… 

Velkommen til Santiagos.dk. Jeg er nybegynder til det her, så jeg håber på en stor portion tålmodighed og forståelse fra mine besøgende/læsere. Kom endelig med gode råd og konstruktiv kritik i kommentarfeltet.   

Min første Artikel skal handle om hvorfor jeg lige fik ideen med en hjemmeside. Vi skal tilbage til før jul 2019. Helt præcis mandag den 23 december omkring kl. 10. Jeg havde fri fra mit arbejde, så som alle der gerne vil se godt ud til jul og generelt i hverdagen, havde jeg lige været inde for at træne i go2fitness Roskilde. Træning gik ret fint, jeg havde givet den gas med cardio- og styrketræning. På vej hen til bilen bemærker at jeg faktisk at jeg allerede er lidt øm i ryggen. Da jeg stiger ind i bilen hører jeg en kliklyd i ryggen og smerte i ryggen der gjorde sindssygt ondt.  

Jeg havde fået hold i ryggen. Det har jeg prøvet før, men denne gang føltes det anderledes, mere alvorligt. Jeg og min ryg har en lang smertefuld historie sammen som følge af en række dårlige dumme valg igennem mit liv, men den historie tager vi anden gang i en anden artikel. 

 I 45 minutter sad jeg stille og ventede på at jeg havde mod nok til at bevæge mig. Jeg startede bilen og trykkede koblingen ned, det gjorde seriøst ondt. Jeg stopper i indkørslen ved mit hus og ruller med stort besvær ud på indkørslen. Ligger på alle fire og tænker at jeg aldrig kommer hele vejen ind i huset. I entreen ligger jeg på maven, helt udmattet og forpustet. Smerten bliver mindre efter et stykke tid og jeg rejser mig op. Efter jeg har slugt en del smertestillende bestiller jeg en akut tid til fysioterapi den 27/12-2020.  

Jeg var lidt frustreret over at lillejuleaften, juledag og nytåret skulle nydes med smerter i ryggen. Jeg kunne ikke rigtig være glad, tilstede for min familie og nyde det på samme måde som jeg plejer.  

Den 6 januar tager jeg på arbejde dopet med ibuprofen. Jeg har store smerter og er begyndt at kompensere ved at gå skævt med hoften. Mine kollegaer siger, at jeg skulle ligge mig syg og søge speciallæge på baggrund af min historie med ryggen. Efter nogle dage on/off på arbejde, blev smerterne d. 16. januar så ekstreme, at jeg ikke kunne komme op af sengen. Min kone arbejdede heldigvis hjemme den torsdag, hun hjalp mig op. Efter en opringning til lægen fik jeg noget morfinpiller hvilket hjalp lidt.  

Senere på dagen er jeg på vej ind stuen og mister pludselig følelsen i højre ben. Jeg vælter ned og rammer gulvet med venstre side af hoften, skriger af smerte og efter konen. Hun kommer løbende og ringer 112. Ambulancen ankommer 10-15 minutter senere og de giver en sprøjte med morfin i armen. Efter ca. 5  minutter, jeg føler mig helt beruset med mindre smerter og kan rulle hen på båren.  

Køge sygehus akutmodtagelse

Ankommer 30 minutter senere på Køge sygehus. Kl.13.00, på sygehuset har de så ret travlt og jeg bliver placeret på gangen ved akutmodtagelsen da der ikke er flere ledige stuer. Efter en lille halvtimes tid kommer der sygeplejerske hen der får grundoplysningerne og giver mig et skud morfin. Konen og jeg sidder der på gangen og ser alle de barske akutpatienter rulle forbi en efter en i 11 timer. Jeg bliver til sidst placeret i en akutstue, hvor der lige havde været en patient som var gået bort, det var lidt surrealistisk. Konen og jeg havde fulgt med i denne patients pårørende på gangen og kunne ikke undgå at se og at lytte med.  

Kl.00.30 fredag morgen kommer lægen for se til mig. Efter ca. 15 minutter hvor hun mærker på mig og laver forskellige tests, kommer hun frem til diagnosen diskusprolaps i den nedre del af ryggen ved lænden. Mine tanker her var bare neeeeeeej! pis! Det var det sidste hun skulle sige. De kommer så frem til at jeg skal indlægges og en fysioterapeut skulle kigge på mig. 

Billedet viser hvordan diskusprolaps kan irriterer nerven

Så efter 4 dage på Køgesygehus korttidsafsnit bliver jeg udskrevet og kan se frem til 1-4 måneder der hjemme og start på med genoptræning hurtigst muligt.  

Det var så her med al den tid til at reflektere over ens liv og beslutninger at jeg fik den ide om at lave en hjemmeside og skrive lidt om mit liv. Ideen startede faktisk på at lave en webshop, men blev reduceret til en hjemmeside til at begynde med. Hvad fremtiden bringer ved jeg ikke endnu og jeg vil ikke udelukke at en webshop.  

Tak fordi i læste med. Håber på at se jer her igen!   

Dette indlæg blev udgivet i Artikel og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *